Szkolenia, które są organizowane w hotelach bez względu na to czy trwają kilka godzin czy tydzień muszą być wyposażone w coś takiego jak catering. W każdym szkoleniu są przerwy w trakcie tych przerw możemy skorzystać z oferowanego przez catering opole catering.
W zależności od czasu trwania szkolenia i pory jego odbywania się dopasowuje się jadłospis. W związku z tym czas trwania decyduje o menu przyznaje szef catering opole. W catering opole można tak sporządzić menu by zawsze odpowiadać na pełne zapotrzebowanie zewnętrzne. Kiedy szkolenie trwa kilka godzi i odbywa się po południu to w ramach cateringu oferowane może być ciasto, w innym wypadku kiedy tra cały dzień mogą być serwowane dania w trzech porach dnia rano, wieczorem i w południe. Czasem kiedy szkolenie trwa do kilku godzin rozłożonych przez cały dzień oferuje się kanapki i herbatę i kawę.
Można mieć do swojej dyspozycji wiele rodzajów kanapek. Zawsze są one tak konstruowane by mogły sprostać wielu gustom. Gusta te mogą się od siebie bardzo różnić toteż menu ulega modyfikacji..